Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Cauta Cauta
  • Conectare Conectare
  • Retete Retete
  • Produse Produse
  • Campanii Campanii
  • Blog Blog
  • MAGGI MAGGI
  • Istoria MAGGI
  • Despre noi
  • FAQ
  • Contacteaza-ne

Sfaturi pentru o omleta pufoasa

Pentru cei mai multi dintre noi omleta este un deliciu de mic dejun. Nu numai ca o putem prepara cu o multitudine de ingrediente preferate (branza, legume, verdeturi, bacon), dar reprezinta si o sursa perfecta de energie.

Acest preparat este atat de popular incat il intalnim mai peste tot pe glob, sub diferite denumiri si combinatii: nargesi sau omleta de spanac in Iran, frittata - la italieni, tortilla spaniola sau khai chiao in bucataria Thai.

1. Decide-te ce ingrediente vrei sa folosesti pentru omleta

Incearca sa nu folosesti mai multe de 2-3 ingrediente. Pentru o omleta clasica poti folosi: branza cheddar, sunca, ciuperci, ardei sau rosii, ceapa, ierburi proaspete. Daca ai pofta de o omleta mai deosebita opteaza pentru broccoli, branza brie sau porumb si salsa.

2. Ai grija la tigaia pe care o folosesti

Utilizeaza o tigaie non-aderenta de fiecare data cand faci o omleta. Incalzeste tigaia la o temperatura medie cu o lingurita de unt si abia apoi adauga omleta. Ca sa intorci omleta foloseste o spatula din silicon. Vei obtine o omleta foarte yummy si aratoasa. Ca sa o desprinzi mai usor agita incetisor omleta stanga dreapta astfel incat sa nu fie lipita de margini.

3. Alege cu grija ouale pe care le vei folosi in omleta

Asigura-te ca ouale sunt la temperatura camerei inainte sa le folosesti.

4. Daca vrei sa obtii o omleta pufoasa, adauga lapte sau smantana in omleta.

Ai grija sa respecti proportiile: adauga o lingura de lapte/smantana pentru fiecare ou.

5. Bate bine ouale

Pentru o omleta pufoasa bate ouale bine, de preferat cu o furculita sau un tel si nu cu un mixer. Daca vrei sa obtii o omleta de tip suffle atunci bate mai intai albusul si abia apoi adauga galbenusul.

6. Nu lasa omleta sa se arda

Acest preparat este delicat si nu trebuie sa capete culoarea maronie mai ales ca nu va mai fi la fel de pufoasa. Lasa omleta la foc mare initial si apoi cand incepe sa se inchege da focul la mic.

7. Pregateste ingredientele pentru omleta prima data

Omleta se gateste foarte rapid, astfel incat este bine sa incepi cu prepararea si taierea ingredientelor si abia apoi pui pe foc omleta.

8. Pregateste omleta intr-o tigaie acoperita cu capac.

Astfel vei obtine o delicioasa omleta pufoasa.

9. Daca optezi sa faci o omleta cu verdeata (patrunjel, ceapa verde, busuioc etc.) adauga verdeturile dupa ce ai luat omleta de pe foc, in momentul servirii.

 

Mmmm… deja ni s-a facut pofta!

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Contacteaza-ne
  • Inscrie-te aici
  • Termeni si conditii
  • Protecția consumatorilor A.N.P.C
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Politica de cookies

SAL

SOL